vivacredit banner
Posturi de blog

Modalități de economisire în timpul renovării locuinței

Operațiunea de renovare a locuinței se poate dovedi în multe cazuri o acțiune foarte frustrantă și consumatoare de sume mari de bani. Cu toate acestea, atunci când îți stabilești un plan concret de alocare a resurselor financiare și ai grijă de modul în care banii tăi sunt repartizați pentru renovare, șansele de a rămâne cu buzunarele la fel de pline ca la începutul operațiunii sunt destul de crescute. Poți alege să strângi dinainte banii necesari pentru renovarea sau poți alege unul dintre ofertele de credite online doar cu buletinul de la Credit247.ro și apoi îți poți stabili planul de a-ți aduce locuința la nivelul de frumusețe pe care ți l-ai imaginat.

Planficarea minuțioasă te ajută să obții economii substanțiale!

Este foarte important să pornești în acest demers de la o premiză simplă: renovarea trebuie făcută când vrei tu, cum vrei tu și ca să-ți placă ție! Pentru a economisi bani importanți nu îți programa renovarea în perioada în care ești la serviciu, ci alege intervalul în care ai concediu; este foarte important să aloci acestei operațiuni absolut tot timpul pe care îl ai la dispoziție! Nu pleca de lângă echipa de muncitori sub nicio formă sau lasă o persoană de încredere atunci când aceștia muncesc, pentru că oamenii angajați au tendința de a lăsa lucrurile mai ușor, ceea ce va afecta calitatea lucrării.

Înainte de a porni pe drumul greu la renovării (se poate constata că nu este o operațiune atât de facilă pe cât ai crede, chiar dacă tu manifești întreaga disponibilitate financiară) este vital să angajezi o echipă de profesioniști. Acesta este momentul în care vei beneficia de primul avantaj în materie de economisire, pentru că optarea pentru o echipa sau muncitori care solicită un tarif mai scăzut, o să se reflecte în calitatea lucrării. Nici reversul medaliei nu este prea strălucitor, pentru că sunt anumite echipe care percep tarife foarte mari, dar nu prestează o muncă de calitate.

Așadar, prima etapă a planificării renovării constă în alegerea viitoarei echipe cu care o să efectuezi această operațiune. Nu face greșeală de a te opri la prima recomandare sau la primele recenzii favorabile; selectează cele mai bune variante și apoi intră în contact cu echipele și află care sunt tarifele și intervalele de timp în care pot realiza lucrarea.

Optează pentru acea echipa care să îți ofere maximul de beneficii, începând de la preț și până la disponibilitatea de a lucra peste program pentru a finaliza lucrarea conform planului. Este recomandat să soliciți mai înainte întocmirea unui deviz informativ, astfel încât să știi care este sumarul de materiale, pentru a-ți stabili în mod exact costurile.

Nu uita să semnezi un contract de prestări servicii în care să prevezi toate datele legate de lucrare; este important să efectuezi renovarea cu o firmă pentru că aceasta are obligații legale de garantare a calității operațiunilor efectuate, oferindu-ți și garanție pentru manoperă. În momentul în care totul este “scris negru pe alb” este timpul să mergi la un magazin cu materiale de construcții.

Nu singur, ci însoțit de reprezentantul companiei ce se ocupă de renovare care îți va indica cât se poate de clar cantitățile de material necesare pentru această operațiune. Desigur, acesta o să-ți indice o cantitatea ceva mai mare pentru fiecare dintre aceste materiale, dar, este recomandat să mergi pe cotele de siguranță cu un plus de maxim 5%, pentru că, de obicei, îți vor mai rămâne materiale după renovare, care nu-ți vor folosi la ceva.

*PUBLICITATE

Stabilește cu reprezentanții magazinului dacă există posibilitatea preluării restului de materiale, în cazul în care acestea îți prisosesc sau discuta cu cei din echipă preluarea materialelor în schimbul unei sume de bani. Este foarte important ca echipa de renovare să dispună și de un mijloc de transport al molozului și a resturilor, pentru că depozitarea acestora în spațiile publice se pedepsește cu amendă.

Pe care o vei plăti tu, în calitate de beneficiar al lucrării, ceea ce înseamnă că nu vei avea parte de economisire, ci de o creștere a costurilor totale de renovare. Dacă îți dorești să economisești atunci nu opta pentru efectuarea tuturor lucrărilor de renovare de către cei din echipa, ci doar a acelor operațiuni care sunt dificil de executat de către o persoană fără calificările necesare.

Vopsitul țevilor, zugrăvitul pereților și a tavanului ori ceruirea parchetului implică niște costuri destul de ridicate, pentru că prețul va fi pe metrul pătrat, iar astfel de acțiuni, cu puțin studiu pe Youtube, le poate face oricine. Trebuie doar să înțelegi care este mecanismul de combinare a vopselei cu amorsă și de achiziționarea unui prelungitor de trafalet și a unei vopseli de calitate (care se aplică de prima dată) și deja vei avea câteva sute de lei în buzunarul tău.

O mare parte din costurile renovării sunt legate de astfel de operațiuni, iar tot ceea ce înseamnă acțiuni de minuțiozitate vor cântări foarte mult la prețul final. Stabilește în mod clar, încă de la început, care este bugetul alocat acestei operațiuni, adaugă un plus de 10% și fii gata să iei în mâinile tale acele operațiuni care sunt simple!

Ideal ar fi să stabilești că întreaga renovare să se facă la un preț care să excludă mesele zilnice ale muncitorilor, pentru că, în general, vei avea tendința de a le oferi acestora mâncăruri destul de scumpe. Acest lucru înseamnă un cost suplimentar, mai ales dacă vei opta pentru un serviciu care să includă o masă caldă, așa că, dacă îți dorești să economisești, evită să alegi o astfel de variantă.
Desigur, asigurarea cafelei sau a apei de băut este o opțiune de bun simt, iar dacă dorești să faci economii și-n acest sens, este indicat să optezi pentru bidoane cu capacitate mare (5 litri). Sunt foarte multe aspecte pe care le vei observa în timpul renovării și vei constata că această este o experiență de viață foarte utilă, care te va ajută să înveți foarte multe despre natură umană. Dacă îți dorești să ai parte de o experiență pozitivă și să faci economii, atunci planifică totul în detaliu și o să închei renovarea cu zâmbetul pe buze!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă