vivacredit banner
Posturi de blog

Menținerea echilibrului financiar – primul pas către independența financiară!

Ne dorim cu toții să dispunem de bani tot timpul, pentru a ne satisface orice dorință am avea, fără să fie nevoie să apelăm la diverse opțiuni financiare, precum cel mai bun credit fără cont bancar. De aceea, primul pas către obținerea independenței financiare (cunoscută și drept bunăstarea sau prosperitatea financiară) este legat de descoperirea soluției ideale pentru a menține la un nivel stabil echilibrul finanțelor noastre. Nu este o operațiune atât de dificilă pe cât s-ar părea, mai ales dacă suntem atenți la anumite aspecte care ne vor permite să atingem acest scop mai rapid decât ne-am putea gândi.

Schimbă-ți mentalitatea, obiceiurile și modul de a trăi!

Banii se fac ușor atât timp cât respecți anumite metode, printre acestea numărându-se orientarea către un stil de viață care să-ți permită să integrezi mult mai bine nevoile tale și modul în care le poți satisface. Acest lucru înseamnă o nouă mentalitate, schimbarea obiceiurilor de până acum și stabilirea unui mod de a trăi care să îmbine plăcutul cu utilul și economisirea cu cheltuirea banilor într-o formă cât mai avantajoasă pentru tine pe termen mediu și lung. Renunță la acele vicii care îți ocupă timpul și-ți strică echilibrul financiar, indiferent care ar fi forma acestora, pentru că numai în acest fel o să poți obține ceea ce își doresc toți oamenii și care este atât de dificil de obținut: libertatea financiară.

Șterge din vocabularul tău cuvintele “datorie” și “debit”!

Desigur, atât timp cât nu este vorba despre un card (sau mai mulți cărți de credit) de debit, pentru că, altminteri, pentru a ajunge la nivelul financiar pe care ți l-ai propus este nevoie că să nu mai faci niciun fel de datorii. Aceste forme de a-ți cheltui banii fără niciun fel de utilitate pentru tine trebuie utilizate rar spre deloc, în locul acestora fiind de preferat utilizarea propriilor economii sau a unui fond de bani pe care îl vei constitui special în acest scop. În cazul în care ai deja datorii, echilibrul finanțelor tale este la un nivel foarte periculos, pentru că tot ceea ce vei face de acum înainte este să-ți achiți aceste debite.

*PUBLICITATE

Pentru a porni “pe curat” în ceea ce privește situația ta financiară, înainte de a atinge echilibrul pecuniar este vital să reușești să aduci balanța negativă contului tău pe plus. Nu mai trebuie să existe niciun fel de datorii, iar din acest moment (imediat ce ai reușit să le achiți) nu mai trebuie să faci niciun fel de datorii. Acesta este primul pas pe care este necesar să-l faci pentru a porni pe calea succesului financiar într-un mod corect, în situația contrară, fiind nevoit/nevoită să alergi după obligațiile de plata (adică pentru alții), iar nu pentru propriul interes.

Educă-te în spirit financiar!

Lipsa educației financiare este unul dintre motivele pentru care mulți dintre cei care își propun să reușească în materie de prosperitate financiară eșuează. Te poți întreba care este argumentul în favoarea însușirii unui astfel de comportament? Începând din momentul în care vei înțelege cum funcționează banii și cum poți valorifica și profita de anumite conjuncturi financiare, abia atunci vei putea să știi cum să-ți menții situația financiară în echilibru.

Viața fiecăruia dintre noi este formată dintr-o serie de principii, de fundamente și de moduri de acțiune, care pot fi aplicate sau nu în funcție de momentul în care acestea sunt necesare. Cum știi care este cea mai bună opțiune pentru a-ți pune în valoare abilitățile de a câștiga mai bine? Gândește-te că dacă ar fi atât de simplu să ne educăm din punct de vedere financiar, cu toții am fi bogați, nu-i așa? De aceea, este nevoie să ne îngrijim de acest aspect ori de câte ori este posibil, pentru că educarea financiară este o operațiune pe care o desfășurăm de-a lungul întregii vieți, mai ales atunci când dorim să reușim în ceea ce ne-am propus.

Independența financiară înseamnă independența personală!

Dacă obținem libertatea financiară, acest lucru echivalează cu obținerea independenței individuale, a lipsei oricărei forme de încorsetare și care are legătură cu banii. În acest mod ne vom putea permite să călătorim oriunde dorim, să ne achiziționăm o mașină mai bună, o locuință mai spațioasă și putem face tot ceea ce ne dorim (în limitele legale). Acesta este principalul avantaj care derivă din atingerea acestui statut, ceea ce nu poate decât să ne determine să “luptăm” pentru atingerea acestei poziții cât mai rapid. Nu trebuie uitat faptul că banii ne pot asigura noi perspective, pe care nu le-am fi întrezărit atunci când aceștia ne lipseau, dar, dacă vom ajunge din nou să “stricăm” echilibrul financiar, atunci există pericolul de a reveni la starea inițială.

Învață să profiți de oportunitățile financiare!

În momentul în care vei profita de oportunitățile financiare din viața ta, nu doar că o să ai parte de îmbunătățirea situației financiare, ci o să-ți poți deschide noi orizonturi de acțiune. O afacere de mici dimensiuni se poate transforma într-o corporație în timp, dar pentru a ajunge până acolo, trebuie să identifici în mod corect acele posibilități de a avansa din punct de vedere financiar. Banii atrag alți bani, iar acest lucru este dovedit de foarte multe cazuri, în care persoanele care au știut să profite de oportunitățile ivite și au ajuns în poziții-cheie din acest punct de vedere. Bogații lumii sunt cei mai buni speculanți ai acestor oportunități, iar în momentul în care apare vreuna, ei știu să profite imediat; cei care au avut astfel de posibilități și nu au știut cum să acționeze, acum se numesc faliți sau afaceriști care au eșuat lamentabil.

Banii “atrag” alți bani!

Acest este un adevăr care îți va garanta obținerea independeței financiare și care îți va permite să rămâi în balans în ceea ce privește echilibrul financiar. Nu te gândi că dacă reușești să îți menții echilibrul financiar și nu o să investești bani, o să ai parte de succes; atât timp cât știi când, cum și cât să investești banii tăi, cu siguranță că aceștia îți vor răsplăti eforturile și-ți vor oferi posibilitatea de a te bucura de prosperitatea financiară mai repede decât de-ai fi gândit!

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă