vivacredit banner
Posturi de blog

Cele mai sigure mașini de pe piață în 2018

Mașinile moderne sunt mai sigure ca niciodată, însă realitatea este că nici o mașină nu îți va oferi securitate 100%, astfel că un stil de condus prudent, defensiv, îți va reduce riscurile de accident. Niciodată nu vei ști ce îți rezervă un drum, mai ales în afara localității, așa că trebuie să fii pregătit. Pe de altă parte, mașinile sunt dotate cu sisteme de siguranță din ce în ce mai complexe și mai eficiente, care îți vor asigura nu doar mare parte din siguranța pe șosea, ci și un confort care se traduce într-un stil mai relaxat de a conduce. ABS, programul de stabilitate electronică – ESP, centura în trei puncte, sistemul ISOFIX pentru scaunele de copii, sistemul de frânare de urgență AEB sunt câteva dintre componentele de siguranță întâlnite din ce în ce mai des în echipările automobilelor.

Așadar, dacă vrei să îți cumperi o mașină nouă, caută oferte credit auto și apoi testează piața de mașini. Înainte să cumperi, caută rezultatele testelor de securitate efectuate de Euro NCAP și solicită și un drive test. Pentru autoturismele second hand, ține cont că un rating de 5 stele obținut acum 10 ani nu este identic cu unul de astăzi. Metodele de a determina riscurile precum și echipamentele de protecție au evoluat, iar o mașină dotată doar cu ABS, airbaguri frontale și ESP ar fi avut 5 stele în 2006, însă acum ar avea doar două.

Volvo XC60 a obținut cele mai mari scoruri la testele Euro NCAP în 2017, cu 5 stele și 98%. Componentele cheie ale sistemului de siguranță Volvo sunt asistența la virare, virarea automată la detectarea unui obstacol sau la părăsirea sensului de circulație, precum și IntelliSafe Pro, un sistem semiautonom de conducere monitorizat de o pleiadă de senzori, pe lângă cele clasice: ABS, airbag cortina și ESP.

Alfa Romeo Stelvio este primul SUV fabricat de către producătorul italian de autoturisme. Ca de obicei, Alfa Romeo ține cont de siguranța pasagerilor, obținând de la Euro NCAP un scor de 97% pentru adulți, 84% pentru copii și 5 stele ca scor general. Beneficiază de frânare automată ca sistem standard de securitate, la fel sunt și sistemul de avertizare la părăsirea benzii, limitarea de viteză în modul cruise control, avertizarea la unghiul mort și avertizarea de coliziune.

O mașină gândită pentru siguranța familiei este Mitsubishi Eclipse Cross SUV. Rivalul elegant al lui Nissan Qashqai și al lui Peugeot 3008, Eclipse Cross SUV a depășit multe mașini europene la capitolul siguranța pasagerilor, lucru dovedit de cele cinci stele acordate de Euro NCAP precum și de scorul de 97% pentru ocupanții adulți. Elementele de siguranță sunt frânarea autonomă de urgență, avertisment la părăsirea benzii, monitorizarea unghiului mort, monitorizarea traficului din spate și adaptive cruise control.

Volkswagen Polo Hatchback nu este vârful de gamă al producătorului german, însă este, cu siguranță, cea mai sigură dintre mașinile produse la Wolfsburg. 96% protecție pentru pasagerii adulți este un scor fenomenal pentru un autoturism de clasă supermini. Astfel, în condițiile unui accident produs în condiții normale, ai 96% șanse să scapi nevătămat, iar acest scor este asigurat de sitemul de frânare de urgență (care e dotare standard), monitorizarea unghiului mort, avertisment de trafic din spate și de adaptive cruise control.

Tot Volkswagen ocupă următoarele locuri pe podiumul mașinilor sigure, cu limuzina Arteon Hatchback și cu SUV-ul T-Roc. Acestea, pe lângă scorul de 96% protecție pentru pasageri, au obținut scoruri foarte bune la protecția pasagerilor copii ( 85% ) și la protecția pietonilor ( 85% ). Sistemele de siguranță sunt completate de centuri de siguranță tensionate și de capote ejectabile. Un sistem revoluționar folosit de VW poate „simți” dacă ți s-a făcut rău la volan și va aprinde avarile, va încetini și va trage pe dreapta, oprind mașina în condiții de siguranță. Sistemul „pre-crash” tensionează centurile de siguranță și închide geamurile laterale și trapa superioară, la detectarea unui potențial impact. Caută oferte credit auto pentru a te asigura nu numai că alegi cea mai bună mașină dar și că vei lua cel mai bun împrumut.

Mazda CX-5 este un SUV japonez agil, care se conduce foarte ușor, având performanțe urbane comparabile cu ale unui sedan. Și acest model a obținut 5 stele și 96% scor de la Euro NCAP, pentru tehnologia de evitare a accidentelor cu care vin echipate modelele din gama de top.

*PUBLICITATE

Ca de obicei, brandul Volvo este sinonim cu siguranța rutieră. Au introdus (și lăsat la liber designul) centurii de siguranță în trei puncte și a revoluționat, nu o singură dată, sisteme de siguranță care astăzi ni se par comune. Volvo V90 și S90 fac parte din acea categorie de mașini concepute pentru a te deplasa în siguranță atât în oraș, cât și în afara acestuia. Evident, 5 stele Euro NCAP și 95% scor de securitate pentru ocupanții adulți. Noutățile vin la scorul pentru ocupanții copii și pietoni: 80% și, respectiv, 76%. De asemenea, a mai obținut și un scor de 93% pentru dotările de asistență de securitate. V90 și S90 evită cu pricepere și cu succes, folosindu-se de tehnologiile City Safe și Steer Assist, pietoni, bicicliști și chiar animale mari atunci când se circulă la viteze de oraș.

Volkswagen ocupă patru poziții în topul celor mai sigure mașini, realizat conform testelor de siguranță efectuate de Euro NCAP. Seat Arona este o mașină de familie care își merită cu prisosință locul în acest top. Cu un scor de 95% protecție pentru ocupanții adulți, riscurile fiind minimizate de către sistemul de frânare de urgență. Avertismentul la părăsirea benzii și monitorizarea oboselii șoferului sunt alte sisteme standard de care dispune Seat Arona, coroborate cu cele opționale de monitorizare a traficului din spate și monitorizarea unghiului mort.

Protecția ta și a familiei tale este unul dintre principalele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi o mașină. Merită chiar să apelezi la oferte credit auto pentru a-ți putea permite să cumperi o mașină cu dotări serioase de securitate. Deși unele par chiar lipsite de importanță, precum avertismentul la schimbarea benzii, Euro NCAP consideră că foarte multe accidente se întâmplă din neatenție, atunci când schimbi banda fără să te asiguri, fără să semnalizezi sau pur și simplu pentru că te-a furat peisajul. Nu precupeți sănătatea și viitorul tău și al familiei tale, pentru câteva sute de euro.