vivacredit banner
Posturi de blog

Cum închiriezi apartamentul visurilor tale

Din ce în ce mai mulți oameni preferă să închirieze o locuință decât să o cumpere. Preferința lor are sens, având în vedere că un credit imobiliar se poate lungi până la 30 ani, timp în care ești legat de un apartament care nu este în totalitate al tău până când nu termini de plătit. Închirierea îți dă mai multă libertate. Poți renunța l contrat dacă primești o ofertă de muncă într-un alt oraș, poți să te muți într-un loc mai spațios dacă ți se mărește salariul și nu ești responsabil de unele stricăciuni. Totuși, să închiriezi un apartament care să răspundă tuturor cerințelor tale nu este foarte ușor. Trebuie să te pregătești cu răbdare și ia credite rapide doar cu buletinul pentru a plăti avansul. Iată cum închiriezi apartamentul visurilor tale.

Pentru orice ai nevoie, trebuie să întrebi întâi prietenii și rudele. Închirierea este una dintre acele situații în care apropiații te pot ajuta mai mult decât crezi. Dacă aceștia cunosc proprietarii, atunci nu va mai trebui să treci printr-o agenție imobiliară. De asemenea, de foarte multe ori apartamentele bune se închiriază pe bază de recomandare. Deci dacă un prieten nu este dispus să te ajute, nici nu ai ajunge să vizionezi locuința în cauză. De cele mai multe ori apartamentele care se ocupă foarte repede au și chiria mică și din acest motiv sunt la mare căutare. Cunoștințele te pot ajuta să sari mulți pași în procesul de închiriere și nu te costă nimic să îi întrebi.

Dar înainte de toate trebuie să îți stabilești un buget. Desigur, pentru avansul pe două luni, ala cum cer majoritatea proprietarilor, poți să iei credite doar cu buletinul. Dar trebuie să te gândești cât de mult poți să dai pe lună pe chirie. În funcție de buget, ar trebui să ai în vedere tipul de apartament pe care îl cauți și zona. Cu cât mergi spre periferie, cu atât prețurile scad. Iar prețul apartamentului este direct proporțional cu spațiul acestuia. Prin urmare, ar trebui să te gândești la zonele pe care le vizezi pentru a ști exact ce trebuie să cauți. Dacă nu știi în ce zonă vrei să te muți, ghidează-te după locul de muncă sau după mijloacele de transport.

Dacă vrei să închiriezi la cel mai mic preț, atunci caută să închiriezi în lunile de iarnă, când piața imobiliară nu este atât de ridicată ca în perioada verii. În lunile decembrie, ianuarie și februarie sunt foarte puțini oameni care se mută. Perioada sărbătorilor este un inconvenient dar și vremea rece. Totuși, dacă vrei să economisești bani pe termen lung, orientează-te spre această perioadă. În general proprietarii care scot la închiriere apartamente în aceste luni caută oameni care să stea la ei pe termen lung, ceea ce te avantajează pentru că nu te vei lovi de oameni care îți vor mări chiria pentru că s-a schimbat climatul economic.

Social media și site-urile de anunțuri sunt pline de apartamente pentru închiriat. Poți chiar să îți instalezi și aplicații care să îți trimită notificări atunci când apare pe piață ceva care te-ar interesa. Pentru a găsi cea mai bună ofertă trebuie să te folosești de toate mijloacele pe care le ai dispoziție. Dacă nu ești dispus să cauți și să filtrezi zeci de anunțuri, poți să pui propriul anunț cu ceea ce vrei. Inevitabil vei fi sunat de proprietari și agenții imobiliare care închiriază apartamente conform cerințelor tale. Aceste site-uri îți vin în ajutor și atunci când îți faci bugetul pentru închiriere. Poți vedea ce poți închiria cu banii pe care ți-ai propus să cheltui lunar.

Există o diferență de preț substanțială între apartamentele mobilate și cele nemobilate. Dacă ai propria mobilă, evident, vei apela la unul nemobilat. Dar și dacă nu ai mobilă, ar trebui să optezi pentru un apartament nemobilat. Ia credite rapid doar cu buletinul pentru a cumpăra tot ce ai nevoie și vei plăti chiria mai mică indiferent de confortul pe care îl ai. De asemenea un apartament nemobilat îl poți renova cum dorești tu, iar de decorațiuni te vei asigura că sunt pe gustul tău. E altfel, dacă nu ții neapărat să renunți la statul în chirie, investiția în mobilier este tot pe termen lung, deoarece o poți lua cu tine atunci când te vei muta.

Există o diferență de preț și între modalitățile de închiriere. Dacă accepți să plătești chiria în avans pe mai multe luni, atunci proprietarul va lăsa din preț. În cazul în care alegi o agenție imobiliară, trebuie să plătești comisionul agentului. Iar dacă găsești un anunț postat direct de proprietar sau mergi pe mâna prietenilor, atunci nu va trebui să plătești doar avansul. Desigur, trebuie să ai în vedere și cum vrei să arate și unde să fie acel apartament. Prin urmare, nu te încânta că nu ești pus în situația de a plăti comision agentului imobiliar sau că proprietarul nu vrea să scadă din avans. Tu vei trăi în acel apartament, deci trebuie să îți placă. Cheltuielile inițiale se vor amortiza în timp prin confort.

Pentru a avea o viață ușoară și lipsită de discuții inutile trebuie să stabilești o relație cordială cu proprietarul apartamentului. Dacă vă înțelegeți bine nu înseamnă că va reduce prețul chiriei. Dar poate accepta să întârzii cu plata în cazul în care se întâmplă ceva, sau pur și simplu este bine să te înțelegi cu omul care acceptă să stai în casa lui. Certuri pot porni de la absolut orice. Dar dacă ești deschis și încerci să ai o relație cu el, va trece cu vederea unele lucruri.

*PUBLICITATE

Să închiriezi un apartament nu este foarte ușor, în special atunci când ai standarde ridicate. Trebuie să petreci multe ore pe site-urile de specialitate pentru a găsi apartamentele acre ți-ar putea plăcea și apoi să mergi la foarte multe vizualizări. Este ușor să te descurajezi, având în vedere că închirierea presupune o cheltuială inițială foarte mare. Însă, nu ar trebui să renunți la ceea ce îți dorești, chiar dacă acest lucru întârzie să apară. Ia credite rapide doar cu buletinul pentru a avea la dispoziție banii de avans în cazul în care apare pe piață apartamentul visurilor tale.