vivacredit banner
Posturi de blog

Cum să procedezi atunci când ai nevoie de bani rapid

Care este cel mai simplu mod prin care poți împrumuta bani?

Te-ai găsit vreodată în situația de a spune „vreau să împrumut niște bani urgent”? Statisticile spun că 84% din piața de creditare nebancară este ocupată de creditele rapide. Cei aflați în situații financiare negative apelează la această modalitate de a primi bani împrumut. Există o multitudine de opțiuni de a obține bani atunci când nu ai economii la care să apelezi.

Fiecare dintre aceste modalități este vine la pachet cu avantaje și dezavantaje. De aceea, cel mai simplu mod de a împrumută bani este acela în care beneficiezi de maximul de avantaje și minimul de dezavantaje. Haide să discutăm despre aceste opțiuni, astfel încât să alegi cea mai bună variantă!

Opțiuni de bani împrumut urgent fără garanții

Atunci când avem nevoie de bani ne dorim să obținem împrumuturi fără dobândă. Este normal, pentru că nu vrem să plătim în plus, mai ales când nu dispunem de bani. Există și astfel de posibilități:

 • Împrumuturile în familie – o opțiune care este la îndemână, nu costă nimic în plus și nu este prevăzut un termen de returnare a banilor. Dezavantajele sunt de ordin mental, pentru că îți creezi obligații față de împrumutător. Mai mult decât atât, sentimentul de rușine, de a știi cineva din familie că ai nevoie de bani, reprezintă un impediment.
 • Bani în avans de la locul de muncă – constituie o opțiune avantajoasă. Problema este că nu toate companiile pot efectua plăți în avans. Nu doar pentru că ar reprezenta o facilitate cu caracter discriminatoriu față de ceilalți angajați, ci pentru că plățile se efectuează la o anumită dată.
 • Împrumut de la colegii de serviciu sau prieteni – prezintă aceleași avantaje ca în cazul banilor luați cu împrumut de la membrii familiei. În acest caz, există și posibilitatea unor refuzuri.
 • Vânzarea unor bunuri – o soluție de urgență și care nu garantează obținerea banilor imediat. O altă problemă în acest caz este și faptul că disponibilizezi un bun la o valoare mult mai mică.
 • Credite nebancare urgente online cu dobândă 0% – nu trebuie să dai bani în plus, primești împrumutul extrem de rapid, procedura este confidențială și ajută la consolidarea istoricului de creditare.

Ție care ți se pare cea mai eficientă soluție de a împrumuta bani? Cea în care ai controlul asupra tuturor aspectelor sau cele în care ești la mâna destinului și a oamenilor? Plus că, atunci când împrumuți de la un creditor legal, istoricul tău de credit primește puncte.

Când este indicat să apelezi la soluția creditelor de urgență?

Piața de împrumuturi nebancare se adresează celor ce au nevoie de bani imediat. 49% dintre debitori nu vor sume mari (maxim 2500-3000 Lei). Ceea ce înseamnă echivalentul unui salariu mediu. Motivele pentru care ai nevoie de bani sunt multiple. Cu toate acestea, nu toate sunt justificate pentru a aplica la soluția oferită de un împrumut urgent fără acte. Optează pentru acest gen de creditare atunci când:

 • Nu dispui de economii personale și nu există alte opțiuni pe care le poți lua în considerare;
 • Există cazuri urgente ce impun o astfel de opțiune – nevoie de natură medicală, accidente sau reparații auto, plata unor facturi cu scadență depășită, etc;
 • Perioada de timp până la salariu este una mică și ai nevoie imperativă de bani împrumut – poate ți s-a ivit o oportunitate de care trebuie să profiți (bilete la reducere pentru vacanță, promoții limitate ca timp, cu reduceri semnificative, etc.).

Nu este recomandată folosirea în mod excesiv a acestei opțiuni. Costurile unui astfel de credit nu sunt mici, dat fiind faptul că se împrumută bani pe un termen scurt.

Cum arată împrumutul perfect? Există în realitate?

Companiile nebancare oferă o gamă extinsă de credite. De la cele de urgență, așa cum este credit urgent fără cont bancar și până la cele auto și de consum. Aproape jumătate dintre aplicanți optează pentru împrumuturi pe termen scurt (49%). Cei care solicită împrumuturi pe termen mediu (câteva luni, maxim 1-2 ani) sunt în procent de 39%. Persoanele care optează pentru credite ifn pe termen lung (maxim 5 ani) totalizează 8%.

În aceste condiții se poate spune că există și creditul nebancar perfect. Acesta întrunește următoarele elemente:

 • Dobândă 0%;
 • Număr minim de acte (carte de identitate);
 • Timp de aprobare ultra-rapid (maxim 1 oră);
 • Procedură derulată online (fără interacțiune umană) cu semnarea electronică a actelor;
 • Acceptarea unei game variate de tipuri de venit.

Împrumuturile cu 0% dobândă sunt o realitate. Acestea se acordă solicitanților care nu au mai împrumutat vreodată de la creditor. Avantajele oferite debitorului sunt reale. Nu este nevoie decât de un act de identitate și de un venit.

De ce este atât de important să dai banii înapoi la termen?

În momentul în care ai accesat un împrumut urgent fără acte, ți-ai asumat niște obligații. Acestea se referă la înapoierea banilor împrumutați și a dobânzii aferente. Dacă ai optat pentru un credit fără dobândă, atunci situația este mai simplă. Consecințele nerespectării obligațiilor sunt:

 • Aplicarea unor dobânzi de întârziere;
 • Aplicarea unor penalități;
 • Notificarea Biroului de Credit și evaluarea că debitor cu riscuri la creditările viitoare;
 • Recuperarea tuturor debitelor (celor inițiale și a penalităților și dobânzilor aferente) printr-o acțiune judecătorească;
 • În cazul neplății, valoarea debitului poate crește atât de mult încât acoperirea costurilor să fie garantată cu bunuri ale debitorului.

Așa că, de ce să nu eviți toate aceste probleme și să-ți plătești banii la timp? Ca soluție de urgență în caz de imposibilitate de plată la termen – prelungirea scadenței termenului. Vei plăti o sumă de bani (mult mai mică decât cea datorată) și primești păsuire pentru o perioadă determinată.

*PUBLICITATE

Chiar este nevoie de credite nebancare urgente online?

Da, pentru că sunt soluții utile pentru cei lipsiți de economii și aflați în neputință financiară. Banii se obțin ușor, având nevoie doar de un venit și de un act de identitate. Societățile ifn iau un calcul mult mai multe tipuri de venit decât băncile. În plus, un împrumut urgent ajută și la creșterea nivelului istoricului de credit. Important este să returnezi banii la timp și să împrumuți doar în caz de necesitate maximă. Tu ai nevoie de bani cu împrumut astăzi?