vivacredit banner
Posturi de blog

Cum te poate ajuta un credit să-ți găsești un nou loc de muncă

Ai auzit de zicala: îți trebuie bani ca să faci bani? Cu siguranță. Dar ea nu se aplică doar la afaceri, poate avea multă valoare și atunci când cauți un loc de muncă.

Păi stai puțin, doar n-o să plătesc ca să fiu angajat, asta ar fi mită.

Da, sigur, nu e vorba să plătești pe cineva ca să te angajeze, dar pot exista costuri atunci când vrei un job mai bun.

Un exemplu simplu este căutarea unui loc de muncă în străinătate – de exemplu, joburile bine plătite de la Uniunea Europeană. De cele mai multe ori, după ce ai dat examene online și le-ai trecut, trebuie să mergi la un interviu în străinătate – și e posibil să nu ai banii de avion și hotel puși deoparte. În acest caz, un credit te-ar putea ajuta să obții acel job bine plătit.

Și alte companii care angajează în altă țară pot să vrea să vii la interviu acolo – sau, deja ți s-a spus că te angajează de probă dar nu ai banii necesari traiului acolo prima lună, până când primești primul salariu.

*PUBLICITATE

Lucrezi într-un domeniu în care există multe persoane calificate și, drept urmare, salariul tău e mic? Sau poate nu ai nicio calificare anume – ai făcut studii generale, teoretice? O soluție în acest caz poate fi un curs de calificare. Există domenii în care angajatorii se plâng că nu au oamenii și, evident, salariile (și condițiile de lucru) sunt mai bune.

Un instalator sau un sudor e mult mai bine plătit decât un zugrav, de exemplu. Știai că un sudor poate fi plătit în România cu peste 1000 de euro pe lună? Un credit te poate ajuta să plătești cursul și să poți găsi un job mai bun și mai sigur.

Dacă vrei să ajungi într-o poziție de management sau de specialist IT, e posibil să ai nevoie, pe lângă cunoștințele de specialitate, de diverse certificări care costă bani serioși. Certificarea internațională de Manager de Proiect te poate costa peste 1000 de euro, bani pe care-i vei recupera sigur după ce o ai, dar pe care nu-i ai acum, când trebuie să o plătești. Și multe certificări IT, de la firme cu reputație internațională, pot costa sute și mii de euro. Iarăși, licența unui program poate costa mii de euro – un program cu ajutorul căruia poți face bani că freelancer de exemplu.

Manualele străine pot costa și peste suta de euro unul în diverse domenii specializate și e posibil să ai nevoie de destul de multe, pe care nu le găsești în bibliotecile locale, deci singura soluție e să le cumperi. Un exemplu clar aici este domeniul medical – din păcate local nu se publică serios despre tehnologiile noi din medicină, în care ai vrea să te specializezi, pentru a te putea angaja într-o clinică privată performantă – așa că trebuie să investești singur în tine, să comanzi din străinătate cărți și să faci asta fie ca student, fie cu un salariu de debutant – și știm cu toții că acesta este foarte mic.