vivacredit banner
Posturi de blog

Investiții mici, idei mari și profituri uriașe – cum să faci bani fără să investești!

Într-o lume în care și afacerile mici au puterea de a schimbă economia, iar tu poți face cea mai bună alegere25, acum este momentul potrivit pentru a te mobiliza în vederea obținerii de profit. Astăzi ai la dispoziție unele dintre cele mai simple instrumente și resurse disponibile online, fără să plătești nimic în schimbul lor (sau niște sume foarte mici, în general, pentru update-uri și caracteristici premium), pentru a începe o afacere. O serie de investiții profitabile au început doar cu motivația vizionărilor care au avut încredere în ceea ce și-au imaginat. Gândește la nivel mare și o să ai parte de o experiență profitabilă atât timp cât îți păstrezi gândirea pozitivă și ești dispus/dispusă să faci tot ceea ce este necesar pentru afacerea ta.

Idei afaceri profitabile cu investiție minimă

Precum în orice afacere, este foarte important să pornești de la o bază reală, fără false așteptări, să ai un plan de afaceri schematizat și să manifești interes pentru tot ceea ce are de-a face cu afacerea ta. Începe o afacere numai în acel domeniu în care consideri că ai ceva de spus, de inovat sau de schimbat în mai bine. Poți începe câteva afaceri profitabile cu investiție mică, în acele domenii în care nu este nevoie de un efort financiar mare, nu sunt necesare resurse financiare ridicate și poți să folosești orice fel de ajutor (în special pe cel al familiei și pentru care nu trebuie să plătești). Iată câteva idei de investiții profitabile pe care la poți face oricând dorești:

  • Recondiționare aparatură electronică și revânzarea acesteia online – orice smartphone mai vechi sua care a fost deteriorate, recondiționat și updatat, poate fi o soluție pentru persoanele cu un buget redus și care nu-și pot permite un telefon din generația nouă. Este o idee de afaceri care se adaptează foarte simplu tuturor electrocasnicelor și electronicelor. Dacă te numeri printre acei specialiști care dispun de abilități tehnice pe care le pot utiliza în vedere reparării acestor produse electronice, aceasta este o piață care îți permite să obții profit cu o investiție mică.
    Deschiderea unui canal YouTube – foarte mulți utilizatori ai platformei YouTube generează un venit consistent din reclame care sunt rulate în timpul vizionării videoclipurilor lor postate pe această platformă. Unii dintre ei chiar ajung să facă câteva milioane de euro în fiecare an, iar nivelul acestei investiții este minimă. Este chiar una dintre acele afaceri profitabile cu investiție mică, în care nu trebuie decât să identifici care subiecte au un volum mare de căutare, să-ți dezvolți propriul canal în care să postezi conținut video care să se plieze pe necesitățile persoanelor care se încadrează în această categorie de interes.
  • Profesor de limbi străine pe Skype – din ce în ce mai multe persoane au nevoie să înveți o limba străină, în special cei care călătoresc foarte mult sau care se stabilesc cu serviciul într-o altă țară. Genul acesta de afacere este una foarte căutată, mai ales că nu implică niciun fel de investiție, în afară de accesul la un computer, abilități de chat video și programul Skype.
  • Creează un Podcast -recent, podcast-urile au devenit din ce în ce mai profitabile ca sursă constantă de venituri. Dacă creezi un podcast pe un anumit subiect, cum ar fi lansarea unui startup, de exemplu și intervievezi figuri bine cunoscute în industrie, vei acumula rapid un număr mare de ascultători, care să devină fideli. Imediat ce ai crescut nivelul ascultătorilor la un număr cât mai mare, te poți bucura de câteva sponsorizări premium.
  • Lansează un site de nișă (pentru domeniul în care dispui de cunoștințele necesare) – alegerea unui domeniu care se dovedește a beneficia de un volum mare de căutare îți va oferi posibilitatea de a deveni o autoritate pe acea nișă, mai ales dacă poți crea plusvaloare pentru publicul existent. În momentul în care vei începe să generezi conținut extrem de valoros pe site, adaugi un blog, videoclipuri, imagini sau alte materiale interesante din jurul unui subiect îți vei putea construi încetul cu încetul un publicul obișnuit. În timp vei deveni o destinație de plasare de reclamă și publicitate din partea sponsorilor, ceea ce îți va permite să obții numeroase oportunități de a genera profit. De la vânzările din marketing afiliat și până la veniturile publicitare, conținut sponsorizat și parteneriate plătite de branduri bine cunoscute, poți începe să generezi venituri de îndată ce vei avea un flux constant de trafic care va veni de pe site-ul tău.
  • Vânzarea de conținut digital pe bază de descărcare – crearea și vânzarea de conținut digital descărcabil cum ar fi cărți electronice, ghiduri, șabloane și studii de caz, sunt modalități incredibil de mari de a genera venituri pasive în mediul online. Îndată ce ai creat un astfel de conținut util, care va ajuta publicul online să realizeze ceva în viața sau afacerile lor, va fi doar o chestiune de timp până când vei putea prezenta diverse alternative profitabile pentru ține, acelui grup de oameni. Asigurându-ți și un site pe care să convertești traficul orientat către ceea ce oferi tu și continuând să oferi conținut de calitate și alte informații utile, o să ai parte de succesul pe care în acest moment doar ți-l imaginezi.
  • Lansează-te ca liber profesionist în domeniul tău – aproape fiecare loc de muncă poate fi realizat ca liber profesionist (chiar și la distanță) în lumea digitală de astăzi. Ceea ce este chiar mai bine este că poți începe o afacere independentă în timp ce-ți păstrați și locul de muncă. Nu este nevoie de fonduri de investiții profitabile pentru a începe să activezi în oricare dintre aceste domenii, precum scriere, editare, proiectare grafică, dezvoltare, marketing, producție video, consultanță în afaceri și multe altele. Mai ales că există o mulțime de site-uri care oferă în mod regulat posibilitatea de a obține contracte de muncă independente.

Pornirea și dezvoltarea unei afaceri de succes este fără excepție, un efort dificil pentru mulți, dar, atât timp cât dispui de câteva oportunități excelente de afaceri, determinare, pasiune și timp, cu sau fără o mică finanțare, afacerea ta se poate transforma într-una care poate ajunge la nivel global.