vivacredit banner
Posturi de blog

Este posibil să obții un împrumut fără venit?

Chiar se poate obține un credit fără venit stabil?

Până în urmă cu câțiva ani solicitarea unui credit la bancă de către o persoană fără venit constant primea un refuz. Băncile nu acceptau decât cereri din partea persoanelor fizice salariate sau pensionare. Începând cu anii 2000, apariția pe piață a IFN-urilor a condus la o flexibilitate mai mare din partea creditorilor.

Astăzi, companiile de creditare nu mai impun regulă venitului stabil. Acest lucru se datorează modificărilor la conceptul de angajat. Oamenii lucrează în sistem de propriu angajat (freelancing), de la distanță și își oferă serviciile mai multor angajatori. Mulți dintre cei care încasează venituri o fac din alte surse decât salariul ori pensia. Așa că, da, răspunsul este pozitiv: acum poți lua împrumut rapid fără venit!

Care sunt condițiile în care o persoană fără venit constant poate beneficia de credit?

Trebuie făcută o diferențiere clară între persoană fără venituri și cea care realizează un venit. Astăzi este posibil să iei bani împrumut fără să prezinți o adeverință a câștigurilor realizate. Primești credite dacă realizezi câștiguri, chiar dacă acestea nu au regularitate. Dovada o poți face prin intermediul unui extras bancar.

*PUBLICITATE

Dacă lucrezi în regim independent, atunci veniturile tale trebuie înregistrare la ANAF. Caz în care, la interogarea acestui organism o să reiasă existența lor. La fel se întâmplă și-n cazul dividendelor, veniturilor din chirii, drepturi de autor sau dobânzi.

Șansele de a primi un credit sunt nule dacă nu ai realizat niciun fel de venit care poate fi dovedit printr-o formă sau alta. Așadar, pentru a obține un împrumut rapid fără adeverință de venit trebuie să:

 • Fii rezident în România;
 • Te încadrezi în limitele de vârstă specificate de creditor;
 • Poți face dovada realizării unui venit, chiar dacă acesta nu este constant.

Fiecare creditor poate extinde această listă, în funcție de criteriile proprii. Băncile sunt destul de rigide în privința acordării de credite celor ce nu pot face dovada unor câștiguri constante. De aceea, atunci când știi că nu ai cum să-ți dovedești veniturile, gândește-te să împrumuți de la ifn-uri. Procedura este atât de simplă, încât primești banii în maxim 24 de ore!

Este necesară prezentarea unei dovezi legată de venitul realizat de solicitant?

Băncile, pentru orice tip de împrumut, solicită o dovadă de venit. În schimb, companiile nebancare preferă să simplifice lucrurile. Acestea îți pot oferi un card de credit fără venit doar pe baza actului de identitate. Cum de este posibil acest lucru? Pentru că astăzi este posibilă verificarea nivelului de eligibilitate din multiple surse.

Printre acestea se numără ANAF, Biroul de Credit sau propriile arhive de împrumuturi (în cazul persoanelor care împrumută din același loc). Așa că, prezentarea unei adeverințe clasice de venit sau a talonului de pensie nu mai este obligatorie. Mai ales că, acum, extrasele de cont bancar sunt mult mai elocvente.

Care sunt tipurile de venit ce sunt luate în considerare de către companiile de creditare din România?

Te afli în ipostaza de a solicita un împrumut rapid fără venit. Înainte de a aplica, analizează-ți tipul de venit și observă dacă te face eligibil pentru un credit. Iată care sunt veniturile acceptate de mare parte dintre creditorii din România:

 • Salarii și pensii;
 • Diurne;
 • Cedare de folosință a bunurilor imobiliare (chirii);
 • Drepturi de autor;
 • Renta viageră;
 • Dobânzi;
 • Activități independente;
 • Contracte de muncă de minim 1 an în străinătate;
 • Orice formă de venit cu condiția legalității și a dovedirii acestuia.

Te încadrezi în aceste categorii de venit? Atunci poți aplica pentru obținerea unui credit.

Cum îmi pot îmbunătăți șansele de a obține un împrumut bancar fără adeverință de venit?

Poate ți se pare că realizarea unui venit este o condiție suficientă pentru a primi bani împrumut? Lucrurile nu stau chiar așa. Mai ales în cazul instituțiilor bancare. Ceea ce este și mai dificil de obținut sunt criteriile pe baza cărora se acordă un credit. Se cunoaște că istoricul de creditare este un criteriu foarte important pentru a obține un împrumut.

Scoringul trebuie să fie de peste 500 de puncte pentru a primi aviz favorabil. Ca să ajungi să faci împrumuturi la bancă, credit scoringul tău trebuie să fie cât mai bun. Nu doar realizarea unui venit bun te califică. Sunt luate în considerare și elemente precum regularitatea împrumuturilor, rambursarea acestora, varietatea tipurilor de credite accesate.  Vrei să îți crești nivelul de eligibilitate? Atunci trebuie să:

 • Optezi pentru un împrumut rapid fără adeverință de venit (bifezi puncte la varietatea tipurilor de credite accesate);
 • Returnarea banilor nu doar la timp, ci chiar mai înainte de termen (bifezi puncte la capitolul încredere și returnare anticipată);
 • Nu interoga Biroul de Credit de foarte multe ori (cererile neurmate de credit îți iau din puncte);
 • Împrumută doar atunci când ai o nevoie reală de bani;
 • Optează atât pentru împrumuturi bancare mici (carduri de credit, descoperit de credit, etc.), cât și pentru credite ifn;
 • Deținerea unui cont în banca unde soliciți creditul îți aduce avantaje în plus.

În situația în care îți dorești bani împrumut fără să fie nevoie de îndeplinirea acestor acțiuni, aplică la ifn-uri.

Este mai ușor să obțin bani de la creditorii nebancari?

Simplu, fără deplasări și cu maximul de avantaje. IFN-urile acordă credite cu valori variate, de la câteva sute de Lei până la câteva mii. Ponderea solicitărilor de credit fără venit stabil este foarte ridicată. În plus, spre deosebire de bănci, pot primi bani împrumut și cei care au un istoric de credit negativ.

Creditorii nebancari sunt flexibili, nu se formalizează și sunt orientați către client. Banii pot fi solicitați online sau prin telefon (sms). La cea de-a doua aplicare nu mai este necesară reluarea procedurii (completare formular, prezentare acte și documente doveditoare, etc.).  Sumele solicitate pot fi trimise în cont, pe card, la Poștă, într-o altă bancă sau chiar în numerar. În cele mai multe cazuri nu se mai solicită acte pentru venit. Este suficientă prezentarea extrasului de cont.

Astăzi este destul de simplu să-ți rezolvi problemele financiare. Nu trebuie decât să realizezi un venit și să aplici online, de pe telefon, tabletă sau computer. Bucură-te și tu de avantajele oferite de ifn-uri, chiar dacă nu ai venituri regulate și ia bani cu împrumut!