vivacredit banner
Posturi de blog

Investiții sigure și profitabile pentru un viitor financiar asigurat

În situația fericită în care dispunem de posibilitatea de a face economii, cu siguranță că ne gândim la modalități cât mai avantajoase pentru a câștigă și mai mulți bani. Apasă aici pentru a compara cele mai benefice moduri de a câștiga în plus, cu ajutorul unor investiții sigure. Atunci când dorim să ne investim banii cu greu câștigați, vrem să generăm profituri cât mari într-o perioadă de timp scurtă, dar și cu cel mai mic risc posibil.

În ceea ce privește rentabilitatea, există investiții cu risc scăzut care sunt mai bune decât altele, dar, pe măsură ce ce îți dorești ca rentabilitatea să fie cât mai mare, cu atât mai mare este nivelul de risc pe care va trebui să-l accepți. Ești pregătit/pregătită să accepți astfel de riscuri și să ai un profit cât mai mare, dacă investiția este bine realizată sau ești adeptul/adeptă acelor investiții sigure și profitabile într-o mai mică măsură?

Există investiții financiare sigure?

Orice investiție pe care decizi să o realizezi este supusă unui risc cât de mic. Pe măsură ce decizi să investești mai mult și într-un instrument financiar cu un risc mai mare, cu atât vor crește șansele ca investiția să fie una mai puțin profitabilă (mai ales dacă nu deții modalitățile de control necesare). Dacă ești tânăr, posibilitățile de recuperare a investiției mai puțin inspirată și riscantă sunt destul de multe, dar pe măsură ce îmbătrânești, vei constata că este mult mai important să-ți păstrați banii în siguranță și să le crești valoarea într-un ritm mai lent, dar mai sigur.

Cu toții vrem să obținem bogăție pentru noi și pentru copiii noștri, de aceea ne implicăm în realizarea de investiții. O investiție este un bun pe care îl cumpărăm, sperând că va crea un venit pentru noi sau își va crește valoarea în timp. Odată ce își crește valoarea, acest activ poate fi vândut la un preț mai mare, creând astfel un profit. Există două tipuri principale de investiții: cele pe termen lung și cele pe termen scurt. Investiția pe termen scurt este un activ curent, care poate fi vândut pentru a obține numerar în mai puțin de un an.

Investițiile pe termen scurt conțin active care pot fi lichidate rapid și ușor. Pe de altă parte, investițiile pe termen lung reprezintă un activ care se maturizează în mai mult de 10 ani. Acest tip de investiție este cultivat pe o perioadă lungă de timp înainte de a fi lichidat și transformat în bani. Acestea sunt capabile să facă față piețelor volatile și să revină la valoarea cea mai bună. Ceea ce înseamnă reprezintă o modalitate sigură de a investi banii, fiind, prin urmare, o investiție sigură.

Care sunt cele mai sigure investiții?

Aceste idei de investiție s-ar putea să nu-ți aducă profituri uriașe, dar îți vor păstra lichiditățile la îndemână sau îți vor oferi un venit destul de consistent, deși uneori modest.

*PUBLICITATE
  • Achiziționarea de proprietăți imobiliare – îți oferă posibilitatea de a face o investiție sigură, de a deține un bun pe care îl poți valorifica pe termen lung și de a obține venituri de pe urma acestuia, sub formă de chirii. Desigur, contează foarte mult poziționarea acestui bun și valoarea de achiziție raportate la chiria încasată și cheltuielile datorate cu acesta, așa cum este impozitul pe clădiri, impozitul pe venituri suplimentare, etc.
  • Achiziționarea de monedă virtuală – este o investiție care se adresează celor care ce știu să analizeze piața de criptomonede și să le aleagă pe acelea care pot avea o creștere avantajoasă pe o perioadă de 1-3 ani. Apoi, acestea vor fi vândute în momentul în care piață atinge cel mai ridicat preț, obținându-se în acest mod un profit consistent. Totuși, aceasta este un tip de investiție care este supusă unui nivel de risc mediu.
  • Deschiderea unui cont de economii cu randament ridicat – în acest mod (în funcție unitatea unde vei deschide contul și de suma economisită) vei câștiga o sumă nominală din dobânda primită de la instituția bancară. În afară de deschiderea contului și depunerea banilor, această strategie nu necesită vreun alt efort din partea ta. Caută o bancă cu o reputație bună pentru furnizarea de servicii de calitate pentru clienți, acces facil și gestionarea contului online și depuneri simplu de făcut și cu capitalizarea dobânzii la fiecare nouă depunere.
  • Obligațiunile – sunt o investiție în care împrumuți niște bani unei corporații sau unei entități guvernamentale pentru o anumită perioadă de timp. Acest împrumut poate avea o rată a dobânzii fixă sau variabilă. După această perioadă de timp, entitatea returnează împrumutul cu dobândă, oferindu-ți posibilitatea de a obține profit. Obligațiunile sunt mai puțin volatile decât acțiunile, iar cele care au o maturitate mai mare de 10 ani produc profituri mai bune decât cele care au un timp de maturitate mai mic. Dacă vrei să faci investiții financiare sigure, atunci acele pe cele garantate. În acest fel, vei fi sigur/ă că o să câștigi bani, pentru că obligațiunile sunt cunoscute a fi o parte importantă a unui portofoliu diversificat de investiții pe termen lung.
  • Achiziționarea de aur – poate cea mai sigură investiție care și-a dovedit eficacitatea de-a lungul timpului. Acest metal prețios este o măsură a bogăției pentru oameni și, prin urmare, este văzută ca un bun mijloc de a face investiții sigure și profitabile. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale acestui instrument este că își apreciază mereu valoarea în timp. Cu toate acestea, această creștere este lentă și constantă. Datorită caracteristicilor sale, aurul este o opțiune perfectă de investiții pe termen lung.
  • Obiectele de colecție – această presupune achiziționarea și menținerea unei colecții de obiecte valoroase. Exemple cele mai bune în materie de investiții sigure de acest gen sunt mașinile clasice sau chiar vinul. Aceste investiții sunt cunoscute ca active grele și oferă beneficii excepționale pe termen lung. Înainte de a face o investiție în astfel de active, trebuie să discuți întotdeauna cu un expert în domeniu. Acesta te va ghida în ceea ce privește bunurile pe care ar trebui să le cumperi pentru a se dovedi investiții de succes pe termen lung.

Cele mai bune investiții sigure și profitabile cu te pot ajuta să îți asiguri menținerea unui stil de viață constant de-a lungul întregii vieți. Îți vor permite să câștigi sume valoroase de pe urma dobânzii, să îți păstrezi banii în bunuri a căror valoare va crește în timp sau să ai parte de profit, dar și de produse pe care le poți expune întregii lumi. Depinde doar de tine să alegi cele mai sigure investiții și să te bucuri de profit pe termen scurt sau lung!