vivacredit banner
Posturi de blog

Modalități mai puțin cunoscute de a câștiga bani suplimentari

Dacă salariul pe care îl câștigi este descurajant și te gândești că nu ar strica să încerci să te lansezi chiar tu în afaceri de la tine acasă, ai venit în locul potrivit. Da, știm, ziua are doar 24 de ore și mai am avem și alte responsabilități pe lumea aceasta pe lângă muncă și iar muncă. Complet de acord. Dar este esențial să te gândești încă de la început la ce îți dorești să realizezi și la ce crezi că ai avea nevoie pentru a-ți duce planurile la bun sfârșit. Gândește-te că poate eforturile pe care intenționezi să le depui acum și care poate vor aduce unele neplăceri acasă vor fi tocmai pentru o atmosferă mai bună și posibilități mai mari pentru cei de acasă. Deci, fă ca totul să merite în final.

Ideea de a deveni propriul șef nu mai este nouă pentru români, iar internetul oferă foarte multe idei în acest sens. Cine știe, poate că în timp lucrurile vor merge atât de bine încât te vei dedica full-time activităților suplimentare de a face bani și se vor dovedi mult mai profitabile decât jobul tău de la 9 la 5.

Ce ai nevoie pentru a începe? În primul rând ai nevoie de creativitate și autoanaliză. Care sunt punctele tale forte și care dintre ele crezi că te-ar putea ajuta să te lansezi în afaceri? Să nu uităm până la urmă că românul prin definiție este inventiv, dar dacă ai nevoie de un imbold, sperăm să găsești resurse foarte interesante in acest articol.

Primește bani din fotografie

Dacă ești un pasionat în ale fotografiei și ai și aparatură performantă, atunci ești la o aruncătură de băț de succes. Realizează fotografii, colaborează cu alte persoane pricepute în alte domenii (machiaj, coafură etc.) și construiți-vă portofolii pe măsură. Ai putea să îți încarci pozele pe site-uri precum Shutterstock sau iStock de unde vei primi bani din drepturi de autor de fiecare dată când fotografiile tale sunt descărcate. Simplu și convenabil.

Primește bani din cumpărăturile cu cardul

Probabil te vei gândi că parcă ideea articolului era de a oferi metode de a primi bani, nu de a da. Ei bine, să nu ne pripim. Nu încă. Află că există bănci care au și servicii de rambursare a unui procent din sumele cheltuite la plata cu cardul. Evident, acestea diferă de la bancă la bancă, așa că îți recomandăm să discuți cu banca ta despre acest subiect care te-ar putea ajuta să economisești mai mult în viitor.

Vinde pe Amazon

Ai încercat să vinzi pe site-urile românești diverse obiecte, iar rezultatul nu a fost cel dorit. Anticariatele te-au dezamăgit profund atunci când ți-au spus că îți vor oferi 100 lei pe vreo 200 de cărți din biblioteca ta când tu te așteptai la mult mai mult. Atunci nu îți mai pierde timpul gândindu-te de ce lucrurile merg așa de bizar în online-ul românesc și treci pe Amazon. Site-ul este deja unul cu tradiție și ai mult mai multe șanse de reușită datorită sistemelor de control al utilizatorilor.

Închiriază-ți apartamentul/ casa turiștilor

Poate că ai vreo casă la țară unde nu mai locuiește nimeni și poate că se găsește aproape de vreo zonă turistică. Atunci este momentul să investești puțin în renovare și să o oferi spre închiriere turiștilor. Ai putea să apelezi la site-uri specializate de tipul Airbnb pentru a-ți înregistra oferta. Ține cont totuși că evaluarea apartamentului/ casei sau a camerei, dacă intenționezi să închiriezi doar o cameră din locuință, vor varia în funcție de orașul în care locuiești, de cartier, dar și de sezon.

Creează o aplicație pentru mobil

Nu trebuie să fii specialist IT pentru a face acest lucru, dar dacă ai imaginație și o idee care ar putea simplifica viețile altora poți încerca să creezi o aplicație pentru mobil. Există site-uri care oferă informații gratuit despre cum să creezi aplicații. Poți începe cu o aplicație scurtă de test pe care să o oferi gratuit sau poți adăuga reclame în aplicație care îți vor aduce un mic procent de câștig. Poți încerca, de exemplu, să începi cu o aplicație de test simplă precum o agendă completă care să îi permită oricărei persoane să își tină evidența cheltuielilor, întâlnirilor și așa mai departe și să renunțe în final la agendele clasice. Încercăm totodată să mai reducem și consumul resurselor naturale, doar trăim în era tehnologiei.

Cert este că s-a dovedit faptul că poți câștiga câteva mii de dolari din crearea de aplicații. Deci, dacă alții au putut, cu siguranță, vei putea și tu.

Investește la Bursă

Ei, da. Există și această posibilitate și suntem siguri că ai auzit de ea, dar nu știi foarte multe despre acest proces. Dacă ideea te sperie, dar te și tentează în același timp, poți începe să studiezi temeinic site-urile de specialitate din acest domeniu și să iei legătura cu brokeri care vor face puțină lumină în acest domeniu pentru tine.

Dacă crezi că bursa este un domeniu care ți se potrivește, atunci poți trece la pasul următor și anume să stabilești tipul de acțiuni pe care vrei să le cumperi și suma pe care ești dispus să o investești. Reține totuși că este o afacere destul de riscantă. Așa că nu te duce cu capul înainte doar pentru că e „la modă”. Cu cât studiezi terenul mai bine, cu atât vei avea de câștigat.

Înainte de a încheia am vrea să insistam asupra faptului că ideea de „easy-money” vinde idei care nu sunt atât de fezabile pe termen lung. Există o multitudine de forme și modalități prin care poți economisi bani și câștiga suplimentar, dar toate acestea au nevoie de timp și determinare din partea ta.

*PUBLICITATE

Singurele piedici în calea atingerii obiectivelor personale sunt gândurile negative și impresia că nu mai este loc pentru încă o persoană să își înceapă propria afacere. Uită de gândurile acestea, iar dacă nu le-ai avut niciodată, cu atât mai bine. Vom pretinde că nu le-ai citit.

Ai încredere în forțele proprii, ai încredere în cunoștințele pe care le-ai dobândit de-a lungul anilor și fă ca lucrurile să se miște.

Mult succes!