ferratum-ro_cae3a6_728x90_ro
Posturi de blog

Schimbă-ți stilul de viață pentru a-ți finanța pasiunea pentru călătorie

Îți dorești să vizitezi lumea dar trăiești de la salariu la salariu? Iar oricât de mult ai câștiga nu reușești să economisești îndeajuns pentru a pleca în vacanță în altă țară? Rezolvarea acestei probleme chiar tu o ai. Dacă ai un salariu mediu pe economie, atunci cu siguranță poți vizitezi alte țări. Însă, stilul tău de viață te împiedică să faci acest lucru. Desigur, există și frica că rămâne fără bani în vacanță. Dar atunci poți să iei un împrumut rapid cu buletinul. Totuși, dacă vrei să vizitezi lumea, trebuie să faci unele economii, iar pentru a îndeplini acest scop, trebuie să îți schimbi stilul de viață. Iată ce schimbări trebuie să faci pentru a-ți finanța pasiunea pentru călătorie.

Ține evidența cheltuielilor

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să ții evidența tuturor cheltuielilor și să le analizezi. Dacă nu ești tipul de om care să cumpere tot magazinul iar timpul liber nu ți-l petreci neapărat la cumpărături, atunci cel mai probabil cheltui banii pe lucruri mărunte. Notează-ți toate cheltuielile, de o pâinea pe care o cumperi de la colț până la electrocasnicele mari. Include pe această listă facturile și ratele la bănci. Analizează în detaliu această listă. Cu siguranță vei găsi pe ea lucruri de care nu ai nevoie sau pe care le poți înlocui cu variante mai ieftine. Poți să instalezi o aplicație pe telefon pentru a-ți mai ușor să ții cont de fiecare lucru cumpărat. Împarte-ți apoi venitul lunar pe categorii în funcție de importanță și creează un buget. Acest exercițiu îți va arăta care sunt domeniile unde poți face economii.

Plătește cash

Plata cu cardul a devenit o comoditate. Nu îți este frică că îți va fi furat portofelul când ai mulți bani, nu îți umpli buzunarele cu mărunt și nici nu trebuie să fii atent la casă dacă și se dă restul corect. Însă, pentru că ai mai mulți bani la dispoziție ai tendința de a cheltui mai mult. Prin urmare, dacă plătești numai cash și ai mereu sume exacte la tine, îți va fi mai ușor să controlezi pe ce dai banii. Poți să îți impui să cheltui o anumită sumă săptămânal. Scoate acea sumă de pe card și lasă restul acasă. Dacă ai un cont bancar care ia comision de extragere, atunci ar trebui să scoți toți banii de pe card o dată și să te organizezi singur.

Uită de cardul de credit

Cardurile de credit sau cele de cumpărături sunt un pericol mai mare decât cele de debit, deoarece la orice cumperi plătești dobândă. În plus, având în vedere că minimul de plată îți este pus la dispoziție, te îndatorezi la nesfârșit. Din acest motiv, trebuie să pui deoparte cardul de credit. Nu îl lua cu tine la cumpărături, nu îl pune în portofel ci într-un sertar, acasă. Cel mai probabil, unul dintre motivele pentru care nu reușești să economisești este că plătești foarte mult rate la bănci. Pe măsură ce plătești din datoria la cardul de credit, suma de plată se reduce, deci încetul cu încetul vei rămâne cu mai mulți bani în buzunar. Mai poți să iei un împrumut rapid cu buletinul pentru a plăti cardul de credit, deoarece acesta va avea dobândă mai mică. În plus, dacă returnezi anticipat un credit scorul FICO ți se va mări.

*PUBLICITATE

Mănâncă acasă

O modalitate foarte ușoară de a economisi bani este să mănânci acasă, astfel nu vei mai plăti foarte mult pentru mâncare. Dacă nu știi să gătești, începe ușor. Îmbină această activitate cu ceva care îți face plăcere, cum ar fi ascultatul muzicii pentru a te bucura de timpul petrecut în bucătărie. Fă-ți un plan de mese la începutul săptămânii și apoi mergi la cumpărături. Pune în coș doar ce ai pe listă în cantitățile pe care le-ai decis. Va fi mai greu să faci acest lucru la început, însă atunci când ești tentat să cumperi ceva în plus, imaginează-ți că ești pe o plajă. Dacă ai mereu în minte scopul pentru care economisești bani, atunci acest stil de viață va fi mai ușor de adoptat.

Fă-ți cafeaua și pachetul acasă

Este tentat că cumperi cafea gata preparată, în special că acum vine în foarte multe sortimente. Iar la prânz este mai ușor să comanzi ceva la birou decât să scoți pachețelul din geantă ca atunci când erai la școală. Totuși, aceste obiceiuri sunt foarte costisitoare. Fă un calcul la cât cheltui lunar pentru aceste lucruri. Ia un împrumut rapid cu buletinul pentru a investi într-un espressor eficient și într-un sandwich maker. Astfel îți vei putea prepara diferite tipuri de cafea acasă, iar prânzul tău va fi consistent. În plus, dacă alegi să faci acest lucru, îți vei controla dieta pentru că nu vei comanda ce arată bine pe meniul restaurantului.

Taie cablul

Chiar te uiți la cele 100+ de canale pentru care plătești sau stai mai mult cu ochii în calculator, pe internet? Acum și televiziunile s-au mutat online, deci poți să renunți la abonamentul de la cablu cu ușurință. Alături de el ar trebui să renunți și la alte abonamente pe care nu le folosești, cum ar fi cel d emers la sală, dacă nu ai renunțat pe 2 ianuarie sau cel pentru cosmetice. Pentru a putea economi îndeajuns de mulți bani trebuie să faci reduceri de cheltuieli. Înlocuiește becurile din casă pentru o factură mai mică la curent, ține caloriferele pe mediu pentru o factură mai mică la gaz și renunță la tot ce nu folosești.

Călătoriile sunt scumpe, fie că sunt ele în țară sau peste granițe. Nu ai nevoie de bani doar pentru transport dar și pentru cazare, mâncare și intrări la obiectivele turistice. Din acest motiv trebuie să te obișnuiești să pui bani deoparte în fiecare lună. Totuși, atunci când vei vizita orașul pe care îți doreai de mult să îl vezi, toate aceste sacrificii nu vor conta. Și nu ar trebui să îți fie niciodată teamă că vei rămâne fără bani. Există multe modalități de a economisi bani chiar și în vacanță. În plus, poți oricând să iei un credit rapid cu buletinul dacă cheltui mai mult decât anticipai.

NOUTĂȚI ȘI OFERTE

Cu abonamentul sunteți de acord să primiți știri și promoții de la noi și de la partenerii noștri.

Reclamă